​Forældresamarbejde

I Sputnik prioriterer vi samarbejdet med forældrene meget højt. Samarbejdet er baseret på anerkendelse og respekt. Det betyder, at vi i perioder med stor frustration, sorg eller stress er ekstra imødekommende og hjælper med at finde løsninger, også på problemer, der rækker ud over skolegangen.

Vi har forskellige tilbud til forældre, hvis børn går i skole i Sputnik. Tilbuddene omfatter f.eks.:

• vi ringer eller mailer mindst en gang om ugen og fortæller, hvordan det går og har fokus på de små succeser
  • vi laver klare aftaler om, hvem der har ansvar for hvad i elevens liv, og vi støtter op om stabile rammer i hjemmet
  • vi hjælper med redskaber til hjemmet for forældre med børn, der har diagnoser, f.eks. ugeplaner og andre visuelle elementer
  • vi inviterer til statusmøder (netværksmøder) to gange om året, hvor vi samler familie, sagsbehandler, evt. støttekontakt-person og andre relevante deltagere
  • ved behov tilbyder vi samtaleforløb for forældre med underviser, skoleleder og/eller psykolog.

Alle Sputniks skoler har personale, der er efteruddannede og/eller har særlig erfaring inden for familiearbejde.

Udtalelse fra forældre

Herunder er et eksempel på en udtalelse fra forældre til en elev i Sputnik. Navnet på eleven er ændret.

"Da Sebastian startede var han en trist dreng med næsten intet selvværd, og vi som forældre var usikre og frustrerede over den manglende forståelse for Sebastians udfordringer. Men allerede fra den første tid på Sputnik følte vi os hjemme, der var smil og tid til en kop kaffe med både os og bedsteforældre, samtidig med at vi mærkede det engagement og den professionalisme der kendetegner stedet. Dette har været uændret i alle årene, vi har haft et glimrende samarbejde med alle med tilknytning til skolen.

Sebastian har været glad for skolen og hans lærere/pædagoger, han har følt sig tryg, set og hørt, og han har tilegnet sig kompetencer som har gjort det muligt for ham at gå videre i livet, hvor han lige nu går i gymnasiet uden støtte. Vi oplever som forældre, at en væsentlig årsag til det, er de dejlige mennesker som Sebastian og vi var så heldige at møde på Sputnik."​

Rart at vide for forældre​

• Alle elever får morgenmad og frokost på skolen hver dag.
  • Vi er i tæt dialog om dit barns udvikling og kan samarbejde med familien om træning af selvtransport.
  • Dit barn får de fag og timeantal, man skal, og det er muligt at tage Folkeskolens Afgangsprøve.
  • Eleverne har som udgangspunkt ikke lektier for – skolearbejdet klares i skolen.
  • Vi tager individuelle hensyn og undervisningen differentieres, så det passer til dit barns standpunkt uagtet klassetrin.
  • Personalet er uddannet i specialpædagogik og modtager jævnligt supervision af en ekstern psykolog.
  • Personalet har morgenmøde hver dag, hvilket betyder, at alle er orienteret om vigtige beskeder vedr. dit barn.
  • Der er løbende optag på skolen og som udgangspunkt altid ledige pladser. Vi kan rykke hurtigt, fra kommunen har visiteret, og til der er et skoletilbud klar til dit barn. Vi er samtidig grundige i visitationen, så vi sikrer os, at barnet kommer på den rigtige skole.