Gode råd og links til forældre i den aktuelle coronavirus-situation

Sputniks psykologteam er en del af Skolen Sputniks beredskab. De har udarbejdet gode råd og links til forældre i den aktuelle coronavirus-situation.

• Bevar roen. Dit barn har brug for, at de voksne er rolige.
  • Lyt til barnet. Fortæl barnet, at det snart går over og at alt bliver normalt igen.
  • Vær opmærksom på barnets behov. Hvis dit barn har spørgsmål om Coronavirus, så vær opmærksom på hvor meget dit barn kan håndtere at høre – yngre børn kan kapere og håndtere færre informationer end ældre børn. Selvom de stiller spørgsmål af kompleks karakter, så skal du svare så simpelt og konkret som muligt. Børn har ikke brug for at vide lige så meget om Coronavirus som voksne – også selv om de spørger.
  • Indgyd håb hos barnet. Fremtræd som bærer af håbet om, at det snart bliver almindelig hverdag igen, også selv om vi ikke ved hvornår.
  • Giv korte svar. Kast dig ikke ud i lange forklaringer, men giv korte svar og afled. For eksempel ved lave noget sammen. Nogle børn kan bruge for meget tankevirksomhed på at tænke over ting, som de ikke har indflydelse på. Beskæftig jer med positive ting, og ting I har indflydelse på.
  • Hav fokus på hyggeligt samvær. Fortiden kan vi ikke ændre på, og fremtiden kan vi ikke spå om. Men du kan beslutte dig for, hvad du vil bruge nutiden til. Hygge – musik – gode hyggelige film – spil med søskende og forældre – lav mad sammen. Alt hvad der kan bringe hyggeligt samvær i fokus.
  • Fortæl barnet, at verden bliver ‘normal’ igen. Husk på, at alle omkring os gør meget for, at vi hurtigst muligt kan komme tilbage til vores normale hverdag igen, det skal du også signalere til dit barn.

Hjælpsomme links:

Læs også: Sådan håndterer Skolen Sputnik corona-krisen