Hvad er et behandlings- og specialundervisningstilbud?

I januar 2024 trådte en ny dagbehandlingslov i kraft. Med denne lov skifter dagbehandlingsskoler navn til ‘behandlings- og specialundervisningstilbud’. Dette sker for at understrege det todelte fokus på netop behandling og specialundervisning. Skolen Sputnik er et behandlings- og specialundervisningstilbud.

Hvem kan komme i et behandlings- og specialundervisningstilbud?

For at komme i et behandlings- og specialundervisningstilbud skal kommunen både have vurderet barnets behov for dagbehandling (barnets lov) og barnets behov for specialundervisning (folkeskoleloven).

Eleverne kan have diagnoser som autisme, angst, OCD, ADHD, tilknytningsforstyrrelser og komplekse psykiske lidelser.

elev i behandlings og specialundervisningstilbud

Det er sagsbehandler eller PPR i kommunen, der visiterer et barn til behandlings- og specialundervisningstilbud og bestemmer om den pågældende vil have bedst af fx at komme i en kommunal behandlingsskole, en specialskole eller i f.eks. Sputnik. Ofte har kommunen et visitationsudvalg på tværs af børne- og socialforvaltning.

Sputnik har aftaler med mere end 35 kommuner.

​Når et barn eller en ung er indstillet til behandling og specialundervisning i Skolen Sputnik, tager vi en grundig snak med forældrene, barnet/den unge og sagsbehandler så skoleskiftet kan ske trygt og velplanlagt. Læs mere om visitationsproceduren for behandlings- og specialundervisningstilbud.​

Hvad indeholder behandlings- og specialundervisningstilbud?

• Behandlings- og specialundervisningstilbud er et midlertidigt skoletilbud, der kan skabe ro og udvikling.
  • Specialundervisningsdelen består af undervisning i folkeskolens fag i en mindre, struktureret, specialdidaktisk ramme.
  • Behandlingen består både af integreret behandling i undervisningsrammen, støttende samtaler, gruppeforløb og familiebehandling.
  • Herudover tilbyder Skolen Sputnik et særligt fokus på fritidsjob, fritidsliv, praktik og projektundervisning for de elever, som har gavn af det. Læs om praktik, brobygning og fritidsjob.

Læs om behandlingsindsatsen

Læs om specialundervisningen

Behandlings- og specialundervisningstilbud i Sputnik

Behandlingsskoler for elever med autisme og psykisk sårbarhed

Behandlingsskoler for elever med socio-emotionelle vanskeligheder og ADHD​

Indskriv en elev i Skolen Sputnik

Visitationsansvarlig Lars Wagner
LWA@skolensputnik.dk​

Læs om visitationsproceduren

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Visitationsansvarlig

Lars Wagner