Diagnosespecifikke tilgange​

En del af Sputniks elever har diagnosemæssige eller adfærdsmæssige udfordringer, som kalder på struktur, forudsigelighed og ofte også visuelle elementer.

Herunder har vi vist en række diagnosespecifikke metoder, vi blandt andet bruger på vores skoler. Listen er ikke udtømmende, og der kan være lokale forskelle skolerne imellem. ​

KAT-kassen kan hjælpe eleven til at forstå og genkende forskellige følelsesudtryk.

Tavler med visuelle elementer skaber overblik og struktur.

Sociale historier kan støtte eleven til at indgå i forskellige sociale situationer.

Tegneseriesamtaler eller tegnede samtaler kan hjælpe eleven til at udtrykke sig eller til at bearbejde en hændelse.

Bagdøre er aftaler lavet med eleven i "fredstid" om, hvad han eller hun kan gøre, når rammen bliver svær.

Mediering er en metode til at udrede konflikter og gradvis øge elevens oplevelse af ansvar.