PDA dagbehandling

PDA i dagbehandling​

Et stigende antal børn og unge bliver beskrevet med en PDA-profil. Hvordan kan vi forstå PDA som udfordring og samtidig insistere på udvikling for barnet. Det giver vi her vores bud på.​ Artiklen er skrevet af Martin Stöwer og Stine Suldrup Alkendi i samarbejde med Lene Holst Holmgård. Hvad er PDA – diagnose eller profil? […]

Ny dagbehandling i Hillerød​

Vi åbner nu dørene for børn og unge fra 7.-10. klasse med autisme og psykisk sårbarhed på Sdr. Jernbane Vej i Hillerød. Elever, der er visiteret til STU efter grundskolen, har mulighed for at fortsætte på Sputnik STU Hillerød på samme adresse i et kendt miljø.

Ud i naturen med Sputnik Bogholder Allé

​I tidlig oktober trak børn, unge og voksne fra Sputnik Bogholder Allé stikket fra deres sædvanlige lokaler i Vanløse, og rykkede leg og læring ud i det fri. Turen var tilrettelagt som en del af arbejdet med natur og idræt. Tre dage senere vendte alle hjemad igen med såvel frisk kulør i kinderne som nye erfaringer i rygsækken.

Sputnik åbner afdeling på Vesterbro

Til vinterferien 2019 får Sputnik en afdeling med dagbehandling på Vesterbro. Det er afdelingen på Hejrevej, der flytter til nye lokaler.

“Vi har i et stykke tid ledt efter nye lokaler i en bydel, der passer bedre til målgruppen af unge med psykisk sårbarhed. Vi har nu fundet optimale lokaler i et roligt kvarter, der ikke er ligeså forstyrrende for de unge, f.eks. i forhold til hvad der bliver sagt om det nuværende område i medierne,” fortæller afdelingsleder Gunnar Dehn.​