Sputnik åbner afdeling på Østerbro​

​Til vinterferien 2019 åbner Sputnik en afdeling med dagbehandling på Østerbro. Målgruppen er børn og unge med autisme og psykisk sårbarhed på klassetrinnene 3. - 9. klasse. Det er afdelingen på Bogholder Allé, der flytter til nye dejlige lokaler, tæt på Fælledparken og gode offentlige transportmuligheder.

Hvorfor flytter vi?

”Vi har længe ønsket os at kunne tilbyde dagbehandling på Østerbro, så elever fra den nordlige del af København og kyststrækningen kan få kortere transport om morgenen. Det er nu lykkedes på Ragnagade/Lyngbyvej”, fortæller afdelingsleder, Anders Guldagger.

Samtidig giver flytningen mulighed for, at de små elever fra Krabbesholmvej i Brønshøj kan flytte på lidt mere plads på Bogholder Allé i Vanløse.

Læs mere om målgruppen for Sputniks nye afdeling på Østerbro.

Tæt på offentlig transport, by og natur

Lokalerne ligger på Ragnagade 16/Lyngbyvej 17 i et område der byder på gode offentlige transportmuligheder. Beliggenheden er ca. 200 meter fra Fælledparken og den kommende metrostation ved Vibenshus Runddel. Der er ca. 700 meter til Ryparken Station og buslinje 4A stopper på Haraldsgade, hvorfra der er 50 meter til Ragnagade/Lyngbyvej. Stedet er desuden godt placeret ift. både by samt naturoplevelser mod nord.

​Den nye beliggenhed på Østerbro er et godt udgangspunkt for ture ud i det fri.

Tilbagetrukket beliggenhed

Bygningen Ragnagade 16/Lyngbyvej 17 ligger tilbagetrukket fra Lyngbyvej og er et domicil, som Sputnik ikke skal dele med andre lejere. Bygningen består af 4 etager og kan således opdeles i relevante teams ift. alder og klassetrin. Bygningen rummer desuden køkken og kantine og fine muligheder for indretning af træværksted, musik o.l.

God tid frem mod afgangsprøver

Flytningen foregår relativt tidligt på året. Tidspunktet er tilrettelagt især af hensyn til de unge i udskolingen, således at de kan nå at vænne sig til omvæltningen og falde godt på plads, inden sommerens afgangsprøver.

Afdelingen flytter i forbindelse med vinterferien i uge 7 og alle børn og unge skal være på plads mandag den 18. februar 2019.

Fokus på en skånsom og rolig overgang

Vi vil naturligvis gøre alt hvad vi kan for at gøre overgangen så skånsom som muligt for børnene, de unge og deres forældre. Der vil blive udarbejdet en tydelig individuel plan for hver enkelt barn/ung og vi afholder åbent hus arrangement for forældre på det nye sted inden opstart. Det sker ud fra et ønske om at skabe ro og for at give forældre en mulighed for at indgå i et konstruktivt samarbejde”, fortæller Anders Guldagger.

Vil du høre mere?

Hvis du har spørgsmål til flytningen, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Se oversigt over skoler for elever med autisme og psykisk sårbarhed.

Afdelingsleder Anders Guldagger, tlf. 22 84 88 90, agu@skolensputnik.dk

Visitationsansvarlig Lars Wagner, tlf. 51 78 46 26, lwa@skolensputnik.dk

Skolen Sputnik Ragnagade/Lyngbyvej
Ragnagade 16/Lyngbyvej 17
2100 København Ø
AGU@skolensputnik.dk

​Den nye afdeling ligger på Ragnagade 16/Lyngbyvej 17 på Østerbro.

​Afdelingsleder Anders Guldagger, tlf. 22 84 88 90,

AGU@skolensputnik.dk

Visitationsansvarlig Lars Wagner, tlf.​  51 78 46 26

LWA@skolensputnik.dk

Tilmelding til nyhedsbrev

Få nyt fra Sputnik i din indbakke. Ved tilmelding får du samtidig fem brugbare pædagogiske redskaber til at forebygge og håndtere konflikter.