Skolen Sputnik Bogholder Allé, Vanløse (0.-6. klasse)
Vi bor på Bogholder Allé 36, 2720 Vanløse.
Hvilke børn går her?
Sputniks afdeling på Bogholder Allé i Vanløse er for elever fra 0.-6. klasse med autismespektrumforstyrrelser og behov for tæt støtte. Vi oplever en stigning i antallet af elever med angst, OCD og selvskadende adfærd. Lige som de fleste af vores elever er beskrevet med angst og højt stressniveau.
Fælles for eleverne er, at de gerne vil legen og fællesskabet. De har derfor brug for støtte til udvikling af strategier og kompetencer, der sætter dem i stand til at indgå hensigtsmæssigt i sociale sammenhænge.
Afdelingen hører organisatorisk og ledelsesmæssigt sammen med afdelingen på nabovejen Jydeholmen, som har målgruppen af børn og unge med socio-emotionelle vanskeligheder og ADHD.
Børnenes morgenmøde
Skoledagen begynder med en morgensamling for børnene. På skift giver de dagen et tal fra 1-10, og hvis de har lyst, kan de fortælle om et emne, som de er optaget af. Den, der har bolden, må tale. Efter morgenmødet starter dagens undervisning.
Leg som omdrejningspunkt
Leg, bevægelse og udeliv indgår som vigtige aktiviteter i dagligdagen. Legen er en velegnet ramme for arbejdet med træning af sociale færdigheder. Dels fordi legen er lystbetonet og børnene gerne vil hinanden. Og dels fordi den gensidige tilpasning af adfærd, der er nødvendig for en vellykket leg, synes mere meningsfuld og derfor er lettere for børnene.
Faglig undervisning og hverdag
Læringsaktiviteterne tager udgangspunkt i elevernes funktionsniveau og foregår på tværs af alder. Vi søger at skabe et læringsmiljø, hvor eleven forholder sig undersøgende og eksperimenterende, og hvori der indgår leg og bevægelse.
Metoder i det pædagogiske arbejde
Skolen Sputniks metoder tager udgangspunkt i relationspædagogik og i den integrerede indsats mellem undervisning, socialpædagogik og behandling.
Herudover er ”low arousal” et af de bærende principper for det pædagogiske arbejde. Low arousal rummer nyttige tilgange til begrænsning af affektniveauet hos børn med problemskabende adfærd. Begrebet rummer også en række forståelser af, hvad der udløser problemskabende adfærd, samt hvilken funktion adfærden har for barnet.
Vi bruger ligeledes aktiviteter med inspiration fra Theraplay – en form for legeterapi – fordi vi med denne tilgang understøtter elevernes følelsesmæssige selvregulering og deres evne til at justere sig i samspillet med andre.
Hvordan ser der ud?
Vi har vores egen 5-etagers ejendom med gode lyse, venlige lokaler, der rummer mange muligheder for at tilrettelægge undervisningen, så den er målrettet den enkelte elev.
Vi har undervisningslokaler, der både kan bruges til enkeltundervisning og fællesundervisning.
I kælderen er der høvlebænke, værksted til cykel- og knallertreparation og opmagasinering af friluftsudstyr (fiskestænger, telte, udendørsspil og lignende).
Tilsyn
- Download seneste tilsynsrapport (Socialtilsynet, september 2021)
- Download seneste tilsynsrapport (Undervisningstilsynet, april 2021)
Kontakt
- Vil du indskrive en elev? Ring til visitationsansvarlig Lars Wagner 51 78 46 26
Læs evt. først om visitationen – kun sagsbehandlere/PPR kan indskrive. - Vil du høre mere om afdelingen? Ring til afdelingsleder Malik Alkendi 25 72 42 82 eller souschef Mette Dræby Petersen 22 27 70 71
Afdelingen i Vanløse rummer også en afdeling for børn/unge med socio-emotionelle vanskeligheder og ADHD på nabovejen Jydeholmen. Her kan du kontakte afdelingsleder Søren Juul Jensen på tlf. 41 28 26 14