Sputnik åbner afdeling på Vesterbro​

Til vinterferien 2019 får Sputnik en afdeling med dagbehandling på Vesterbro. Det er afdelingen på Hejrevej, der flytter til nye lokaler.

Hvorfor flytter vi?

"Vi har i et stykke tid ledt efter nye lokaler i en bydel, der passer bedre til målgruppen af unge med psykisk sårbarhed. Vi har nu fundet optimale lokaler i et roligt kvarter, der ikke er ligeså forstyrrende for de unge, f.eks. i forhold til hvad der bliver sagt om det nuværende område i medierne," fortæller afdelingsleder Gunnar Dehn.

Med flytningen har Sputnik dagbehandlingstilbud på følgende adresser.

Autisme og psykisk sårbarhed

• Bogholder Allé, Vanløse 3.-9. klasse
  • Krabbesholmvej, Brønshøj 0.-7 klasse (ydelse under Bogholder Allé)
  • Klampenborgvej, Gentofte, mellemtrin og udskoling
  • Tøndergade, Vesterbro 7.-10. klasse.

Socio-emotionelle forstyrrelser og ADHD​

• Jydeholmen, Vanløse 0.-6. klasse
  • Vibevej, København NV, 7.-10. klasse ​

Lokalmiljøet i Tøndergade

Lokalerne ligger på Tøndergade 14-16 på Vesterbro, tæt på grønne områder og med godt udgangspunkt for ture og brobygnings-aktiviteter. Der er adgang til bus og S-tog, og fra sommeren 2019 kører Metroen direkte til Enghave Plads.

En helstøbt afdeling med nye muligheder​

På Tøndergade får Sputnik plads til 40-45 elever i 7.-10. klasse.

Afdelingsleder Gunnar Dehn fortæller: "Vi får mulighed for at tilbyde en mere helstøbt afdeling, hvor alle er samlet på én etage. Lokalerne er større og lysere og giver os nogle nye muligheder pædagogisk og undervisningsmæssigt, som vi gerne vil afsøge."

Bygningen deles med Albatros Rejsers kontor og Københavns Sprogcenter, men afdelingen får egen indgang og dermed en mere rolig oplevelse.

De unge på Hejrevej bliver forberedt grundigt op mod flytningen i samarbejde med forældre og netværk.

Plan for overgangen

Afdelingen flytter på et tidspunkt, hvor 9. og 10. klasses-eleverne kan nå at falde godt på plads, inden afgangsprøverne.

"For de nuværende unge vil vi naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at gøre overgangen så nænsom og overskuelig som muligt. Der bliver lagt en tydelig individuel plan for hver enkelt unge med mulighed for gradvis eksponering efter den enkeltes behov," fortæller Gunnar Dehn.

Planen lægges i samarbejde mellem forældre og afdelingen.

Vil du høre mere?

Hvis du har spørgsmål til flytningen, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Leder Gunnar Dehn, tlf. 22 98 68 64, GDE@skolensputnik.dk

Visitationsansvarlig Lars Wagner, tlf. 51 78 46 26, LWA@skolensputnik.dk

Afdelingen ligger på Tøndergade 14-16 på Vesterbro.

Leder Gunnar Dehn, tlf. 22 98 68 64, GDE@skolensputnik.dk

Visitationsansvarlig Lars Wagner, tlf. 51 78 46 26, LWA@skolensputnik.dk