I sommer modtog Skolen Sputnik Vesterbro en stil fra en ung, der beskrev hans seneste år i Sputnik. Den unge skrev:

Jeg har kun et svar, for første gang har jeg kunne gå i skole, uden og have det dårlig

Vi har fået lov at dele stilen i sin fulde længde. Den beskriver så fint betydningen af at indgå i trygge og positive fællesskaber – og ikke mindst: hvad der driver os i Sputnik til at gå på arbejde.

Oscars stil

Navnet i stilen er anonymiseret

Jeg er Oscar, jeg er 16 år, jeg gå på Sputnik.

Det her er min tale, min lærer sagde, at jeg skulle beskrive, hvordan det sidste år har været at gå på Sputnik. Jeg har kun et svar, for første gang har jeg kunne gå i skole, uden og have det dårlig. På nogen tidspunkter har jeg godt kunne lide at gå i skole. Jeg kan bare godt lide at være på skolen.

Med hensyn til fællesskab har jeg begyndt med at tale med de andre i klassen, og nogle af dem kan måske være venner i fremtiden.

En oplevelse som har gjort et helt særligt indtryk på mig var, da jeg lavede grammatik, jeg har aldrig kunne lave grammatik før i år. For jeg har ikke altid haft de bedste lærer og jeg er ordblind. Så nogle gang i min gamle klasse sad jeg bare og kigget ud i intet, og på nogle tidspunkter troede jeg, at jeg skulle give op, og jeg der var et tidspunkt, hvor jeg gjort.

Jeg har altid haft problemer med at lave venner, men jeg kan godt lide at være en del af et fællesskab, det er altid rart at kunne tale med nogle, men nogle gang vil jeg hellere være alene. Hvis jeg skulle give et råd, skal du ikke prøve for hårdt, bare være dig selv, fordi du kan ikke være en anden person resten af dit liv.

Love the life you live live the life you love

Elsk det liv du lever lev det liv du elsker

Læs mere om Skolen Sputnik