skolen sputnik greve

Børn og unge med autisme og psykisk sårbarhed i Greve og omegn kan fremover modtage undervisning og behandling på vores nyåbnede skoledagbehandlingstilbud.

Hos Skolen Sputnik oplever vi en øget efterspørgsel på specialundervisning og behandling, og derfor åbner vi nu et nyt tilbud til børn og unge med autisme og anden psykisk sårbarhed i Greve.

Det er Milan Mortensen, der har årelang erfaring i organisationen, der kommer til at stå for den nye afdeling.

”Hos Sputnik har vi den viden og de kompetencer, der er nødvendige, for at give børn og unge med psykisk sårbarhed de allerbedste forudsætninger for en god skolegang. Jeg ser frem til at kunne give de muligheder til børn i Greve og de omkringliggende kommuner,” siger Milan Mortensen.

Skolens placering i samme hus som HF/VUC og EUC i Greve er ikke tilfældig. Det giver eleverne mulighed for at spejle sig i en almindelig ungdomsuddannelse. Hverdagen i byen vænner børnene til, hvordan det er at gå på en uddannelse inde i byen med masse af liv, når de skal klare sig bagefter.

Autisme kræver struktur og rolige rammer

Rigtig mange børn med autisme går ikke i skole. De har svært ved at rumme uforudsigelighed, larm og uro, som der ofte er i en folkeskoleklasse.

Fordi de ofte ikke har de samme sociale kompetencer som deres klassekammerater, betyder det, at de ofte bliver mobbet eller holdt uden for.

Derfor kan det være nødvendigt for denne gruppe af børn at gå på en skole, hvor der bliver taget hensyn til deres særlige behov, så de kan få undervisning ligesom andre børn, der ikke har en diagnose.

Det er netop de særlige rammer, som den nye afdeling kan tilbyde børn med autisme.

”Vi har en fast tilknyttet psykolog, en høj normering og muligheden for at skabe en hverdag med klar struktur og forudsigelighed,” siger Milan Mortensen.

Fokus på familiearbejde

Hos Sputnik har vi et stort fokus på hele familien i vores arbejde, og vi mener, at et godt samarbejde mellem skole og hjem skaber de bedste forudsætninger for en positiv udvikling.

”Mange forældre er på overarbejde i forhold til at få en hverdag til at fungere og sikre, at deres barn med autisme får den rette støtte. En del af den tovholderfunktion overtager vi hos os, således at man som forældre igen kan få lov til blot at være mor eller far,” siger Milan Mortensen.

Den nye skole modtager elever allerede nu.

For sagsbehandlere​

Du er velkommen ​til at kontakte os for at indskrive en elev.
Vi har løbende optag og som udgangspunkt altid ledige pladser.

Kender du ikke Skolen Sputnik, er du velkommen på en rundvisning hos os.

For forældre

Det er kun kommunerne (f.eks. sagsbehandler, matchningsudvalg eller PPR), der kan indskrive en elev i Skolen Sputnik. Er du forælder, skal du derfor gå gennem din hjemkommune.

Du er dog altid velkommen til at ringe til os for at høre nærmere om vores afdelinger.​

skolen sputnik visitation lars

Lars Wagner

Visitationsansvarlig
Centralt ansvar for indskrivning

51 78 46 26

LWA@skolensputnik.dk

skolen sputnik områdechef jesper

Jesper S.T. Larsen

Områdechef Skolen Sputnik

20 30 17 85

JLA@skolensputnik.dk