I tidlig oktober var der ekstra højt til loftet for børnene og de unge på Sputnik Bogholder Allé. I tre dage trak de stikket fra deres sædvanlige lokaler i Vanløse og rykkede læringen ud i den wifi-fri zone: naturen.

En onsdag morgen i tidlig oktober gjorde børn, unge og voksne fra Sputnik Bogholder Allé sig klar til et par anderledes dage. Tasker blev hanket op i og biler og busser blev pakket med soveposer, fiskegrej, varme sweatre og outdoor gear. Over tre dage skulle de nemlig på UNO-tur; Ud-i-Naturen-Oplevelsestur.

Leg, læring og bevægelse

Læringen blev således flyttet væk fra byen og ud i den friske efterårsluft. Turen var tilrettelagt som en del af arbejdet med idræt og natur, og dagene var spækket med leg, læring og bevægelse.

Holdet slog lejr i skovene omkring Furesø, og dagene gik med et væld af aktiviteter. Der blev fisket ved søen, gået på svampejagt, cyklet ture, bundet knob og lavet kompas-øvelser. Der blev sågar lavet et snitte- og et bålværksted.

Om natten krøb alle ned i soveposer og sov ude i det fri, i shelters under åben stjernehimmel.

Den sidste dag blev markeret med en festmiddag. Børnene og de unge lavede et jordbål og hentede pynt i skoven. Middagen blev klargjort og tilberedt ude i den friske luft. Senere blev den nydt rundt omkring det hyggelige og lune lejrbål, som børnene og de unge havde fundet og hugget brænde til i løbet af dagen.​

Naturoplevelser tilfører nye erfaringer

Tre dage væk fra computerskærmen viste sig at være en dejlig og givende oplevelse for alle. UNO-turen bragte mere bevægelse ind hverdagen, samtidig med at der blev arbejdet med idræt og natur.

(Na)turen skabte afsæt for nogle helt særlige fælles oplevelser, og det rykkede noget ved børnene og de unge.

Sara Zethsen, underviser på Sputnik Bogholder Allé, fortæller:

”De voksne, som var med på turen, kunne tydeligt mærke en progression undervejs. I begyndelsen var børnene og de unge meget afhængige af de voksne til at motivere dem. Men hen mod slutningen af turen begyndte de selv at tage mere ansvar og agere ind i fællesskabet”.

En gentagelse værd

10 børn og unge deltog i begge overnatninger, og adskillige var på besøg i UNO-lejren i løbet af dagen. Alle vendte de hjem til byen med friske, røde kinder og rygsækkene fulde af nye erfaringer fra deres tur i det fri. De fik styrket deres kendskab til og glæde ved naturen, og fik i det hele taget trænet deres naturkompetencer.

Som anerkendelse modtog børnene og de unge hver især et flot diplom som dokumentation på de færdigheder, de havde tilegnet sig gennem tre dage ude i naturen. Alt tegner til, at det ikke bliver sidste gang Sputnik Bogholder Allé trækker stikket og tager på UNO-tur i det fri.​

​Alle børn og unge modtog hver især et diplom som bevis på deres naturfærdigheder. 

Kontakt os

Afdelingsleder Carsten Bøgelund

Tlf.: 29 11 16 02

CLA@skolensputnik.dk

Souschef Jakob Iversen

Tlf.: 41 62 04 00

JIV@skolensputnik.dk

Visitationsansvarlig Lars Wagner

Tlf.: 51 78 46 26

LWA@skolensputnik.dk

Nyhedsbrev

Få fagartikler, kursustilbud, invitationer
til gratis temaaftener og historier om
Sputniks børn og unge. ?⭐️??
Tilmeld nyhedsbrev