Besøg også:

Tøndergade (7.-9. klasse)

Sputnik Tøndergade er for elever fra 7.-9. klasse med særlige behov inden for psykiatrifeltet: autismespektrum-forstyrrelser, angst, OCD og lignende.​ Det er en rolig elevgruppe, som har brug for tryghed og forudsigelighed for at kunne udvikle sig. Vi tilbyder et mobbefrit miljø med ro og plads til at lære. 

Læs mere om målgruppen for Sputniks skoler for elever med autisme og pyskisk sårbarhed.

Elever, der har behov for det, kan fortsætte i 10. klasse på Tøndergade. 

➢Læs om Transitten - det 10. afklarende skoleår.

Dagligdag og metoder

Eleverne modtager undervisning i de fag, som svarer til deres klassetrin. Al undervisning er individuelt tilrettelagt og tager udgangspunkt i elevens faglige ståsted samt sociale og personlige udfordringer. 

Læs mere om dagligdag, mad m.m. på Sputniks skoler.  ​

Relationspædagogik er vores metodiske omdrejningspunkt. Det betyder, at vi er omhyggelige med at opbygge relationer til eleverne med det formål at give motivation til at møde i skole, tage imod læring og genfinde troen på sig selv. Læs evt. mere om relationspædagogik og integreret indsats

Forældresamarbejde

Vi tilbyder et stærkt forældresamarbejde med ​tæt opfølgning på barnets udvikling i skolen. Du kan læse mere om Skolen Sputniks generelle forældresamarbejde her. 

Seks gange om året er der desuden mulighed for at deltage i forældregruppeaftener for forældre til elever på Hejrevej. Det er et fortroligt rum, hvor man har mulighed for at finde et fællesskab om det at have et barn med særlige behov. Læs evt. om konceptet for forældregrupperne, som er startet i samarbejde med familieterapeut Tommy Hjordt. 

Hvor bor vi?

​Skolen ligger på Tøndergade 14-16 på Vesterbro, tæt på grønne områder og med godt udgangspunkt for ture og brobygnings-aktiviteter. Der er adgang til bus og S-tog, og fra sommeren 2019 kører Metroen direkte til Enghave Plads. Vores elever kommer fra hele København og mange forskellige omegnskommuner. 

Skolens faciliteter

Vi har godt 1000 m2 og er naturligt opdelt i afdelinger efter klassetrin. Vi huser også Sputnik Transitten - et 10. klasse-tilbud for elever med autisme og psykisk sårbarhed.

​Vi har

  • klasselokaler med moderne it-udstyr, der kan rumme 12-14 elever, som bliver brugt til fællesundervisning og multifunktionsrum med værkstedsaktiviteter, yoga, krea m.m.
  • mindre klasserum til 2-4 elever
  • et læseværksted, hvor vi arbejder med læseløft for de elever, som har store læsevanskeligheder
  • et hyggeligt fælleskøkken, hvor vi spiser morgenmad og frokost sammen, og der kan laves mad som en del af undervisningen.
  • et lille musiklokale
  • mulighed for fælles pauseaktiviteter, f.eks. bordfodbold, billard, tv med spillekonsol, kort- og brætspil

Klasserummene er sammensat ud fra elevernes klasse og niveau, samt hvilke yderligere behov eleverne hver især har i forhold til ro, afskærmning, sociale ressourcer og evne til at arbejde selvstændigt. 

Læs artikel om afdelingen på studietur.

Kontakt

☎ Leder Gunnar Dehn 22 98 68 64

☎ Ved spørgsmål om visitation, kontakt visitationsansvarlig Lars Wagner 51 78 46 26

Se alle kontaktoplysninger her eller læs mere om målgruppen.

Tilsyn

Download seneste tilsynsrapport (undervisningstilsyn) (marts 2019).

Download seneste tilsynsrapport (socialtilsyn) (april 2019)


Søgte du en anden skole?

Besøg vores afdeling i Gentofte for samme målgruppe​.

​Besøg vores afdeling på Bogholder Allé for elever fra 4.-9. klasse med autismespektrumforstyrrelser.

Læs mere om Transitten 10. klasse for elever med autisme og psykisk sårbarhed.

Her finder du os

Skolen Sputnik Tøndergade
Tøndergade 14-16
1752 København V
Tlf.: 35 35 94 84
CVR: 27438148
GDE@skolensputnik.dk

Tilmelding til nyhedsbrev

Få nyt fra Sputnik i din indbakke. Ved tilmelding får du samtidig fem brugbare pædagogiske redskaber til at forebygge og håndtere konflikter.

Sociale medier