Transitten (10. kl.)

​Det tiende afklarende skoleår arbejder med at gøre eleverne uddannelsesparate, samt at få dem afklaret i forhold til fremtidig uddannelse

Transitten er et 10. klassestilbud for elever inden for autismespektret og elever med psykiske vanskeligheder. Vi bor sammen med Skolen Sputnik Tøndergade (7.-9. klasse) på Vesterbro, men vores elever kommer fra mange forskellige kommuner i Hovedstadsområdet.

Afklaringsforløb med udgangspunkt i den enkelte

Afklaringsåret tager afsæt i de konkrete udfordringer, den enkelte unge har, holdt op imod de forventninger, der stilles til den unge på de videre forløb, som han eller hun skal starte på året efter.

Alle de unge får deres egen mentor og deres egen UU-vejleder igennem hele forløbet, som vil følge dem tæt og hjælpe dem til at sætte realistiske mål i det, vi kalder “Uddannelsesbogen”. Skemaet vil være individuelt udarbejdet afhængigt af fokusområderne i uddannelsesbogen, og målene evalueres en gang om måneden.

​Forløbet vil give eleverne:

  • ro til at udvikle sig og opnå den modenhed, der skal til for at fortsætte i uddannelsessystemet
  • en større afklaring i forhold til uddannelsesvalg og opøvelse af studiefærdigheder
  • mulighed for at udvikle sig fagligt, socialt og personligt
  • mulighed for at deltage i praktikker og brobygningsforløb for de elever, der har behov for og ønske om dette.

Metoder og forældresamarbejde

Du kan læse om vores metoder og tilgange under relationspædagogik, integreret indsats og forældresamarbejde. Forældre til elever i Transitten har mulighed for at deltage i forældregruppeaftener ca. seks gange om året, hvor man kan dele erfaringer med andre forældre, som kender og forstår ens hverdag. Læs evt. om ideen bag forældregruppeaftenerne.

Skolens faciliteter​

​Vi har både store og små undervisningsrum, så der er mulighed for fællesundervisning på større hold og mere skærmede læsepladser. Alle elever har adgang til egen plads med pc, hvor de sidder op til fire elever sammen. Undervisningsrummene har moderne it-udstyr og almindelige faciliteter.

Vi har et lille køkken, hvor eleverne kan lave te og kaffe. Herudover har vi et stort, hyggeligt spisekøkken, hvor eleverne får morgenmad og frokost. ​I pauserne er der mulighed for at spille bordtennis, pool, brætspil eller sætte sig i mindre hyggekroge.

​10. klasse som dagbehandling eller LAB-lovsforløb

10. klasse i Transitten kan enten finansieres som dagbehandling eller som en beskæftigelsesindsats under Lov om Aktiv Beskæftigelse (LAB-loven).

Læs mere om visitation

Kontakt os

Vil du vide mere om skolen, er du velkommen til at ringe til os.

  • Leder for Transitten og Tøndergade (7.-9. klasse) Gunnar Dehn 22 98 68 64
  • Visitationsansvarlig Lars Wagner 51 78 46 26

Tilsyn​

Lignende skoletilbud

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Leder Sputnik Tøndergade

Gunnar Dehn

22 98 68 64

GDE@skolensputnik.dk

Visitationsansvarlig

Lars Wagner

51 78 46 26

LWA@skolensputnik.dk

Nyhedsbrev

Få nyt fra Sputnik i din indbakke.

Ved tilmelding får du samtidig fem brugbare pædagogiske redskaber til at forebygge og håndtere konflikter.

Tilmeld nyhedsbrev